Friday, March 4, 2011

SERUNDING AYAM

Letih rasanya sebab lama sangat memasak serunding hari ni. Sejak dari selepas Subuh tadi lagi mula membuatnya.  Tiga jam lebih barulah masak cantik seperti di bawah.


Esok kita orang sekeluarga akan pergi berkelah ke Port Dickson bersama keluarga kakak.  Saya berjanji akan membuat rendang dan serunding ayam serta membawa nasi serta roti.  Kakak pula akan membawa lauk pauk lain serta minuman.

Anak-anak sudah tak sabar nak ke sana.  Mereka teruja sebab kakak sudah tempah 'homestay' untuk semua.  Jadi nanti memang boleh beriadah sakan!

11 comments:

RAM said...
This comment has been removed by the author.
RAM said...

Salam Cikdah.
Memang buat serunding & rendang memakan masa yang lama!

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Kalau dibuat lebih, boleh dijual tu!

Zizaq said...

Salam Cikdah.
Betul la. Buat banyak2 untuk jual juga.

SITIJA said...

Salam Cikdah.
Memang meletihkan.
Buah rendang jadi serunding ke? Hehe.

ASAN said...
This comment has been removed by the author.
KAKIAH said...

Salam Cikdah.
Agaknya dah pegi la ni!

BID said...

Aslmkm.
Mesti sedap!

KERI said...

Salam Cik.
Hehehe. Nanti makan lagi!

ROHA said...

Salam Cikdah.
Seronok laa!

ASAN said...

Salam.
Ya juga .. rendang jadi serunding! Hehehe.